Home - Blog - nieuws - Vitra eames radio

Vitra eames radio

14/10/18

Nadat Charles en Ray Eames in het begin van de jaren 40 een succesvolle methode ontwikkelden om multiplex te buigen, pasten ze deze verworven knowhow toe om een breed scala aan producten te creëren, waaronder radiokastjes. Tegen 1952 hadden verschillende fabrikanten ongeveer 200.000 radio's met radiokastjes verkocht die door het echtpaar Eames ontworpen waren.

Één ontwerp werd echter nooit geproduceerd: een elegante tafelradio met een omkasting van gevormd multiplex. Zijn compacte vorm en strakke, meer technische look waren ongewoon voor die tijd. De radio, ontworpen in 1946, werd afgekeurd door de beoogde fabrikant, die een ‘normaal ontwerp’ wilde. Charles en Ray stuurden foto's van het prototype naar het magazine ‘Interiors’. Op de foto's waren ook luciferboekjes te zien als schaalreferentie. Ze wilden een breder draagvlak creëren voor kleinere, modernere toestellen. Dit doel bleek echter onbereikbaar en de productie van de Eames radio's werd in het begin van de jaren 50 stopgezet.

Meer dan 70 jaar later werkt Vitra samen met het Eames Office om het ontwerp van de compacte radio, een van de favorieten van Charles en Ray, nieuw leven in te blazen. Omhuld in een elegante kast van walnoot en uitgerust met de allernieuwste technologie van de Britse fabrikant REVO getuigt de Eames Radio nu van het onwrikbare geloof van het ontwerpersduo in de vooruitgang.

De Eames Radio is bij Abitare verkrijgbaar en dit in een beperkte editie van 999 stuks wereldwijd.

 

Beleef Abitare thuis

Onze nieuwsbrief is een must-have als je op de hoogte wil blijven van interessante aanbiedingen, inspirerende workshops of designnieuws uit de wereld van Abitare. Vul dit formulier in en u hoeft niets te missen.

Interieuradvies en totaalinrichting

Maak een afspraak in de winkel naar keuze. Je kiest wanneer het jou past en wij maken graag die tijd voor je vrij. Vergeet niet om je maten, foto's en plannen mee te brengen.

Maak een afspraak  contacteer ons

Interieurmagazine

Bestel ons interieurmagazine met praktische tips, de nieuwste interieurtrends en een groot aanbod aan inspiratie.

Bekijk magazines
Ontvang het magazine

Volg ons op instagram @abitare_mooi_wonen