Raamdecoratie bij Abitare

Bij het inrichten van een woning is het belangrijk om harmonie en een juiste  sfeer te creëren. Raamdecoratie speelt daarbij een essentiële rol. Het bepaalt namelijk mee de stijl van de ruimte.
In een strakke modernistische woning zal sneller geopteerd worden voor zwart houten jaloezieën, terwijl een iets landelijker interieur eerder een gezellig vouwgordijn vereist. Ook een sluitgordijn in wave vorm ziet er al snel veel minimalistischer en strakker uit dan een sluitgordijn in plooien gestikt dat op de grond doorhangt.

 

Naast het type raamdecoratie is de keuze van de stof doorslaggevend in het volledige plaatje. De samenstelling van de stof is belangrijk (een polyester of heeft een heel andere look en feel dan ongestreken linnen) en uiteraard de kleur en eventueel motief. Als u de ruimte optisch wil vergroten, kies dan bijvoorbeeld voor een stof of materiaal in dezelfde kleur als de muren. Op die manier gaat uw raamdecoratie in het geheel op en wordt rust gecreëerd.

 

Natuurlijk moeten we als inrichters niet alleen rekening houden met het esthetische aspect. We moeten ook de functionele kant evalueren. Wilt u het licht volledig kunnen buitensluiten op eender welk moment van de dag, wilt u  louter inkijk vermijden, of wilt u beide? Of misschien heeft uw woning wel een betere akoestiek nodig?
Niet elk type raamdecoratie is op eender welke plaats geschikt. Wij begeleiden u bij het uitzoeken van het juiste product op de juiste plaats. Ons aanbod is breed. Denk aan sluitgordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen, horizontale en verticale lamellen in verschillende materialen, shutters, plisségordijnen, voiles, etc. Allerhande rails en elektrische toepassingen vervolledigen het gamma.

 

Benieuwd naar hoe wij uw raamdecoratie afstemmen op uw interieur? Kom dan langs in één van onze winkels en wij begeleiden u naar de juiste keuzes.