Algemene Voorwaarden

1: ALGEMENE VOORWAARDEN

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle bestellingen die bij Abitare BV via de webshop https://www.shop.abitare.be worden geplaatst. Door het plaatsen van een bestelling geeft u te kennen dat u met de leverings- en/of betalingsvoorwaarden akkoord gaat. Abitare BV garandeert dat het geleverde product beantwoord aan de vermelde specificaties. Echter kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden voor volgende:
Mogelijke kleur verschil van het product dat weergegeven is op de website
met name:
1: kleur verschil in hout
2: kleur verschil in leder
3: kleur verschil in mondgeblazen glas
4: Kleur verschil van een stof
5: Het anders weergeven van de kleur op een beeldscherm tegenover de realiteit
6: Het anders weergeven van een textuur op een beeldscherm tegenover de realiteit.
Bovenstaande gevallen geven op geen enkele manier recht op een retournering na de wettelijke verplichte termijn. Deze voorwaarden zijn van toepassing op al de online bestellingen.

2: LEVERING EN AFHALING

2.1 Levering en afhaling vindt plaats zolang de voorraad strekt.
2.2 In het kader van de wetgeving koop op afstand zal de BV Abitare bestellingen tenminste binnen 30 dagen uitvoeren. Indien dit niet mogelijk is doordat het bestelde niet op voorraad is, niet meer leverbaar is of om andere redenen vertraging oploopt, ontvangt de consument binnen de 30 dagen na plaatsing van de bestelling bericht en heeft hij in dat geval het recht de bestelling zonder kosten en ingebrekestelling te annuleren.
2.3 Abitare BV is niet aansprakelijk voor vertraging van de bezorger, post en koerierdienst.
2.4 Als plaats van levering geldt het adres wat de consument aan Abitare kenbaar heeft gemaakt.

3: PRIJS

3.1 Prijzen worden binnen de looptijd van de aanbieding niet verhoogd, tenzij wettelijke maatregelen dit noodzakelijk maken of de fabrikant tussentijdse prijsverhoging doorvoert.
3.2 Alle vermelde prijzen op de website zijn in Euro en inclusief 21% BTW.

4: RETOURNEREN

4.1 De Klant heeft het recht zijn bestelling te herroepen binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag van ontvangst van de producten.
4.2 Om het product retour te sturen, dient de klant hier een melding van te geven via mail op info@abitare.be
4.2 De goederen moeten binnen 14 dagen op kosten van de koper in de oorspronkelijke, onbeschadigde en originele verpakking, samen met alle toebehoren, de gebruiksaanwijzing en (een kopie van) de factuur/leveringsbon teruggestuurd worden naar:
Abitare BV
Puntstraat 2
2440 Geel
4.3 Onvolledige, beschadigde, door de consument gebruikte of bevuilde goederen worden niet teruggenomen.
4.4 Ten laatste 10 dagen na aanvaarding van de terugzending zal de verkoper de eventueel betaalde sommen terugstorten.

5: GARANTIE

5.1 Alle voorheen vermelde goederen vallen onder de wettelijke voorziene garantie periode van twee jaar met betrekking tot schade of afwijkingen die niet veroorzaakt zijn door foutieve handeling van de gebruiker met name:
1: opzettelijke beschadiging of nalatigheid
2: Verkeerd gebruik of nalatig onderhoud
3: Uitzonderlijke slijtage
5.2 Mocht binnen deze periode een mankement op treden dient u dit te melden via info@abitare.be. Abitare BV zal altijd zo snel mogelijk een passende oplossing bieden.

6: GEGEVENSBEHEER

6.1 Indien u een bestelling plaatst bij Abitare BV worden uw gegevens opgenomen in het klantenbestand van Abitare BV. Abitare BV houdt zich aan de wet Persoonsregistraties en zal uw gegevens niet verstrekken aan derden.
6.2 Abitare BV maakt in sommige gevallen gebruik van een mailingslijst.

8: EIGENDOMSOVERDRACHT

8.1 De eigendomsoverdracht heeft plaats op het ogenblik van levering of afhaling. Zolang de producten niet geleverd of afgehaald zijn, valt elk risico wegens verlies of beschadiging ten laste van de verkoper.

9: INTELLECTUEEL EIGENDOM

9.1 Alle elementen die weergegeven worden op de Site:  shop.abitare.be zoals, en zonder dat dit een uitputtende opsomming is, afbeeldingen, sfeerfoto’s, video’s, grafische overzichten, logo’s, domeinnamen, teksten, typografie blijven eigendom van de onderneming Abitare BV en vormen werken die beschermd zijn door de bepalingen van intellectueel eigendomsrecht.

10: BETALINGEN

10.1 De klant kan het bedrag van de bestelde goederen via het online platform op allerlei mogelijkheden voldoen.

11. ONZE GEGEVENS

Abitare BV
Puntstraat 2
2440 Geel
BTW: BE 0892.255.092
Email: info@abitare.be
Tel: 014 588222