Mdf Italia, puur design

Voor Abitare betekent Mdf Italia hét design merk wanneer het strak, clean en sober moet zijn. Deze gevestigde waarde en bovendien Italiaans topdesign verdient een mooie plek in onze toonzaal en wordt vooral ingezet bij totaalprojecten waar het echt strak en modern moet zijn.

Bekende Italiaanse ontwerpen

Als merk heeft Mdf Italia over de jaren heen een aantal erg bekende ontwerpen bekomen. Als we spreken over de Tense tafel weet elke design liefhebber dat het gaat om de bijzonder strakke en verfijnde tafel die zelfs als extra lange tafel enorm stabiel is door het metalen frame dat zit ingewerkt. De tafel is verkrijgbaar in tal van afmetingen en kleuren. Een tweede naam die moet genoemd worden, zijn de Flow stoelen. In vele varianten, met vele verschillende poten en stofferingen, maar telkens weer heel bijzonder. Het Abitare team kiest voor úw totaalinrichting graag mee welke variant het beste past bij uw interieur en bij u als persoon.

Combineren met Mdf Italia

Voor onze stylisten is het cleane karakter van deze meubelen erg mooi te combineren met warme materialen en stoffen. Omdat we steeds trachten voor onze klanten een huiselijke warmte te creëren en toch het ruimtelijke gevoel te bewaren door gebruik te maken van strakke lijnen, wordt er naar hartenlust gecombineerd en getekend. Op die manier ontstaat er een mooi contrast en gaat het totale plaatje gewoon kloppen.

Design meets technologie

Deze grote naam in de meubelwereld is gehuisvest in Milaan, hét hart van Italië als het gaat over uniek Italiaans design. Toch maakt het bedrijf er zijn topprioriteit van om functionaliteit en technologie hoog in het vaandel te dragen. Zij zien als geen ander dat in het dagelijkse leven ook het functionele karakter van meubilair belangrijk is. Net daarom worden de topmodellen ook door de stylisten van Abitare gebruikt in totaalinrichtingen voor elk gebruik.