Vincent Van Duysen is geboren in Lokeren in 1962. Nadat hij afstudeerde als architect aan het Sint-Lucas in Gent, startte hij zijn beroepswerkzaamheden in Milaan. In 1990 werd ‘Vincent Van Duysen Architects’ opgericht in Antwerpen. Reeds van bij het begin is de nauwe band tussen architectuur, interieur en product design erg kenmerkend voor Van Duysen’s werk. Projecten gaan van product design voor internationale merken, over commerciële ontwikkelingen tot grootschalige architecturale projecten in België, Europa, Midden-Oosten en Amerika. Het gebruik van pure en tastbare materialen resulteert in een helder, tijdloos design waarbij de eindgebruiker bij elk aspect centraal staat. Functionaliteit, duurzaamheid en comfort zijn de belangrijkste waarden in zijn werk.
Al sinds jarenlang zijn we bij Abitare grenzeloos fan van de ontwerpen van Vincent Van Duysen. Als middelpunt voor onze gloednieuwe toonzaal in Geel waren we op zoek naar een heel bijzonder ontworpen keuken. We willen onze bezoekers hier verwelkomen met een heerlijk glaasje wijn om zo in een prachtig kader nieuwe plannen te smeden voor hun interieur. Het keukenontwerp moest vooral een projectie zijn van onszelf. Met het hele team willen we achter ieder detail kunnen staan en daarnaast diende de keuken voorzien te zijn van alle comfort en van de meest geavanceerde technologie. Die mix van elementen vonden we terug in deze geraffineerde keuken van Vincent Van Duysen. Het is vooral de stoere mix van kleuren, materialen en structuren die voor ons zorgen voor perfectie omdat ze zo mooi op elkaar zijn afgestemd.
Keukenontwerp
In onze toonzaal hebben we gekozen voor een blad in zeer bijzondere Italiaanse natuursteen. Om het stoere en tegelijk strakke karakter te behouden plaatsten we de bediening van de Gaggenau kookmodules aan de voorzijde op de steen, wat het heel apart maakt. In tegenstelling tot de donkere lavasteen die gebruikt werd voor de spoelbakken, kozen we een lichte steen op het kookeiland. Contrastrijk wordt het dan weer in combinatie met het donker eiken blad aan het ontbijtgedeelte en dat komt terug in de laden en de kastenwand.
De lange wand bij onze opstelling wordt onderbroken door een element in glas. En een extra werkblad zit verdoken in een volledig opendraaiend gedeelte, handig voor als er een keer wat uitgebreider wordt gekookt.
Graag begeleiden we u bij het uittekenen van de details voor uw interieur. En kom vooral eens langs om te voelen, te ruiken, te testen en te proeven…