Designerstoffen

Waarom kiezen we voor designerkleding? Omdat onze kleding onze uitstraling bepaalt. Net zoals onze woning. Aan een woning herkent men zijn bewoners. Als u een feestje geeft kiest u de mooiste jurk. Als u gasten ontvangt, kies dan ook voor de mooiste tafel en stoelen.

Achter onze designerstoffen gaan niet de eerste de beste ontwerpers schuil. Denk aan Raf Simons, Paul Smith, Missoni, Evolution 21 … Door de vakkennis en ervaring van de ontwerper is er meer tijd besteed aan de afwerking en aan materialen en dat zie je onmiddellijk. U heeft daarbij ook iets uniek. De prijs is hoger, maar de kwaliteit en afwerkingsgraad ook. De kleuren en stiksels blijven langer mooi omdat deze met extra zorg zijn aangebracht.

Tip: Een meubel in een speciale stof geeft je huis heel wat meer uitstraling en klasse. Je kan ervoor kiezen om je te beperken tot één stuk per kamer. Vaak wordt het dan het aandachtspunt in de ruimte. Zorg er altijd voor dat je kiest voor een tijdloos stuk dat makkelijk te combineren valt met andere goedkopere stukken. Daarnaast is het ook aan te raden om niet te overhaast te werk te gaan. Onze interieurspecialisten helpen u hier graag bij.

Raf Simons  voor Kvadrat

Raf Simons ontdekte Kvadrat toen hij diepgekleurde wollen stoffen zocht om in zijn collecties voor Jil Sander toe te passen. Hij was onder de indruk van de kleuren van Kvadrat en besloot de stoffen te gebruiken voor maatpakken en jassen in de herfst/winter 2011-collectie.

Dat beviel kennelijk zo goed dat hij nu speciaal voor de Denen een hele stoffen collectie heeft gemaakt. Het resultaat? Een serie stoffen die luxe en edgy zijn. Fantastisch velours, prachtige melanges, gebruik makend van weeftechnieken en garen die de stoffen textuur en diepte geven. En dan de kleuren: van mooie ingetogen grijstinten naar gewaagde combo’s als oranje en geel en adembenemend blauw. We bestelden meteen bekleding voor de Bruno fauteuil, in blauw-grijs en bordeaux.

Missoni

Rosita Missoni’s persoonlijke visie op de sfeer en uitstraling van een ruimte, bepalen het merk Missoni. De stoffen zijn het resultaat van haar grote passie voor interieur. En laat dat nu ook net die van Abitare zijn.

De basis zijn repetitieve en geometrische figuren. Uit die terugkerende dualiteit put Missoni steeds opnieuw passie en energie. Het herkenbare zigzag patroon, de levendige kleuren en solide kwaliteit maken de stoffen kenmerkend én uniek. Een gedurfd verhaal, altijd anders maar coherent. In een verrassend dynamisch evenwicht.