Designklassieker tafellamp Atollo

Het bedrijf OLUCE werd in 1945 opgericht door de Italiaan Giuseppe Ostuni en behoort tot de oudste fabrikanten van lichtelementen in Italië en omstreken. Het succes dankt het merk aan de samenwerking met bekende ontwerpers uit binnen- en buitenland, waaronder Ferdi Giardini, Marco Zanuso en Lutz Pankow. Mede hierdoor werd het bedrijf diverse keren beloond met internationale designawards.

De ATOLLO werd ontworpen door Vico Magistretti die in 1920 geboren werd in Milaan en behoorde tot een van de grootste Italiaanse ontwerpers en architecten. Zelfs tot aan zijn dood in 2006 was hij nog actief binnen de internationale designwereld. Een deel van zijn werk is te bezichtigen bij verschillende musea wereldwijd.

Al vele jaren is de Atollo tafellamp niet zomaar een lamp meer. Ze is uitgegroeid tot een vaste waarde, een icoon: een van de bekendste symbolen van Italiaans design wereldwijd. Eén van de weinige producten welke mensen herkennen en bij zijn eigen naam noemen. Het unieke van deze lamp zit hem in de geometrische constructie van zijn vormen: De vloeiende overgang van de cilinder naar kegel en de hemisfeer die er nét boven lijkt te zweven. Een lumineus object dat niet kan worden geëvenaard.

De lamp is verkrijgbaar in een zwarte, gouden en witte uitvoering en kan worden geleverd in vier verschillende formaten. De witte uitvoering is gemaakt van muranoglas, een zeer speciaal materiaal dat wordt gemaakt volgens de ambachtelijke tradities. De zwarte en gouden uitvoering zijn gemaakt uit metaal. Het product is bovendien voorzien van een dimmer, zodat het licht naar wens kan worden afgesteld.