Flemming Lassen – Scandinavisch design

Flemming Lassen ontwierp de ruime armstoel ‘The Tired Man’ in 1935 voor de ‘Cabinetmakers’ Guild Exhibition’. Volgens de ontwerper zelf, moet de stoel de persoon die erin zit het gevoel geven ‘van een ijsbeerjong dat in de armen van zijn moeder ligt waarin het heerlijk warm en veilig is’.
Het ontwerp van deze unieke stoel dateert van 1942. Als inspiratiebron gebruikte de architect stoelen die vroeger gebruikt werden door schoenmakers, en vertaalde de lichte en elegante look naar dit sculpturaal, 3-potig ontwerp. De stoel werd vervaardigd met een focus op kwaliteit en uitmuntend vakmanschap. Designkenners van over de hele wereld beschouwen het dan ook als een echt collecters item.

 

Salontafels en kastjes

 

Het ontwerp van deze tafeltjes komt voort uit een liefde voor strenge vormen en eenvoud. Met zijn karakteristieke, flexibele blad en 3 verschillende maten, straalt hij individualiteit uit. Creeër een dynamische setting door twee of  meer tafeltjes samen te plaatsen als salon- of bijzettafel, en speel met de resulterende combinatie van hoogtes en oppervlakken.

Een schets van architect Mogens Lassen uit 1943 vormt het beginpunt voor deze prachtige kastjes. Een flexibel opbergsysteem dat bestaat uit vierkante boxen in kubistische frames. De verschillende modules kunnen op zichzelf staan, gestapeld worden of hangend worden bevestigd aan de muur. Combineer de modules tot een klassiek wandrek, een uniek sculptuur of iets totaal nieuws. De opties in combineren zijn eindeloos.