Houten meubelen: Goede zorg is nodig

De winter heeft zich van zijn sterkste kant laten zien zien en de centrale verwarming heeft op volle toeren gedraaid. Ijzig koud buiten en lekker warm binnen! Het is echter zaak om ervoor te zorgen dat de luchtvochtigheid in huis constant op peil blijft, dit tussen de 40% en 60%. Dit voorkomt het ‘werken’ van hout, wat vaak tot uiting komt door scheuren in het hout en het klemmen van lades en deuren. Bij te droge lucht gaat het hout krimpen en kunnen er kleine scheurtjes ontstaan.

 

MASSIEVE HOUTEN OF EIKEN MEUBELEN

 

Een juiste luchtvochtigheid komt niet alleen u en uw huisdieren ten goede, maar ook materiële zaken zoals uw mooie massieve houten vloer en uw eiken meubelen. U kunt de luchtvochtigheid meten met een hygrometer. De luchtvochtigheid in huis kan op peil gehouden worden met bijvoorbeeld waterbakjes (aan de centrale verwarming) of met behulp van een luchtbevochtigingsapparaat.

Naast de juiste luchtvochtigheid is een constante temperatuur erg belangrijk. De optimale temperatuur in uw huis overdag is 21 graden Celsius, zorg er dan voor dat de nachttemperatuur niet verder zakt dan 14 graden Celsius.

Wenst u meer info? Spring dan even binnen bij ons, onze adviseurs geven u graag een antwoord op uw vragen!