Interieurtips: Details maken de perfectie

Wat maakt een interieur nu zo Abitare?
Interieurtips: Hieronder een paar tips van onze interieurstylisten:

 

1. Investeer in degelijke basiselementen en kleed aan volgens budget

Stel eerst de basis samen en houd daarbij vooral uw persoonlijke wensen en comfort in het oog. Daarna komen de afwerkingselementen en die kiezen we in functie van het budget. Uw interieur zal zo altijd voldoen aan uw praktische wensen en u zal zien dat de combinatie van mooie stukken met goedkopere zaken ook verbluffend origineel kan zijn.

2. Nieuwe stoelen = nieuw interieur

Wilt u een nieuwe wind doen waaien in uw interieur zonder daarbij alles weg te moeten doen? Begin dan met de eetkamer, want een nieuwe stoel kan wonderen doen.

3. Kiezen voor stof of leder?

De kwaliteit van stoffen is de laatste jaren sterk geëvolueerd.  Door uitvoerige testen en moderne technologie is men erin geslaagd stoffen te ontwikkelen die door de samenstelling ervan gemakkelijk te onderhouden zijn.  Bovendien kan Abitare alle stoffen laten behandelen zodat ze vuil- en vochtafstotend worden.  U ziet of voelt het niet, maar u kan wel met een gerust hart op uw stoffen zetel gaan zitten.
Kiest u toch voor leder, dan vinden wij een aniline leder de mooiste keuze.  Anilineleders zijn zeer zacht, soepel en voelen absoluut niet koud aan.  In onderhoud is dit type leder wel iets delicater, daarom dat we ze bij Abitare altijd laten behandelen.  Zo heeft u het mooiste leder met een optimaal gebruikscomfort.  Bij een lederen salon is het vaak aan te raden om te werken met een tapijt of stoffen elementen.  Te veel leder kan al snel kil aanvoelen.

4. Werk af met een kunstwerk

Onze schilderijen zijn intussen uitgegroeid tot een visitekaartje.  Het maakt een Abitare interieur af.  En wist u dat zo’n wandtapijt helemaal op maat gemaakt kan worden?  Door middel van de gekozen stoffen, materialen en kleuren maken wij een moodbord ter inspiratie van de kunstenares.  Zij maakt dan een schilderij dat helemaal is afgestemd op de rest van uw inrichting.

5. Creëer een bepaalde sfeer met sierkussens

Sierkussens zijn de kers op de taart van uw interieur.  De eigenheid van een stof, of het verrassende effect van een gedurfde combinatie stoffen doen uw interieur spreken.  Vindt u dat moeilijk?  Probeer dan eerst even vast te houden aan 1 bepaalde kleur en zoek verschillende structuren in stoffen op.  Of ga voor zwart-wit combinaties in verschillende stoffen.  En als u de smaak te pakken heeft dan kan u verschillende kleuren en verschillende structuren mixen.  Blauw en cognac bijvoorbeeld zijn heel erg mooi samen, en de glans van fluweel doet het ook altijd goed.  Maar durf gerust te experimenteren want het zijn vaak de toevallige combinaties die het leukst zijn.