Kunstwerken en wanddecoratie

Voor veel mensen is een totaalinrichting een kast, een tafel met stoelen en een salon. Met een beetje moeite denken we er een tapijt bij, maar enige wanddecoratie wordt vergeten. Nochtans is dat de ‘finishing touch’ en geeft een kunstwerk karakter en persoonlijkheid aan een inrichting. Het belang van een wanddecoratie wordt m.a.w. vaak onderschat.

 

Wanddecoratie is een breed begrip.

 

Er zijn verschillende types en stijlen. De ene kiest voor een traditioneel landschap in een kader, de ander valt voor een foto op een plexiplaat. De keuze aan kunst of wanddecoratie is echter ontzettend uiteenlopend en vaak is het moeilijk om het juiste element aan een interieur toe te voegen zodat het totaalplaatje compleet en perfect wordt. De rode draad in onze inrichtingen is vaak een natuurlijke uitstraling met een tijdloos en strak karakter. In onze meubels werken we met massief hout en proberen we de ontwerpen zo sober mogelijk te houden. We gaan op zoek naar een warm interieur zonder de rustieke toer op te gaan.

Dezelfde filosofie proberen we in onze wanddecoratie aan te houden. Daarom werken we al jaren met unieke handgeschilderde doeken. De ontwerpster van deze doeken is steeds bezig met het zoeken naar verrassende combinaties in materialen, verven en stoffen.

Wandtapijten

 

Het resultaat van die zoektocht zijn wandtapijten die op het eerste zicht een beetje nonchalant lijken maar bij nader inzien bijzonder zorgvuldig opgebouwd zijn. De ondergrond of basis van een doek bestaat uit batist, katoengaas en ongebleekt zuurvrij papier. Al deze materialen worden samengebracht en bewerkt met een bewust speelse rijgsteek in katoendraad.

Deze techniek geeft diepte aan het doek en maakt het anders dan traditioneel. Verder wordt de achterzijde versterkt en wordt er aan boven- en onderzijde een metalen staaf ingewerkt zodat het doek mooi recht valt.

Op die manier moet het niet op een kader gespannen worden  en krijgt het doek een licht nonchalant karakter.  Elke doek is anders. Het gebruikte kleurenpallet eveneens. Zo  hebben we doeken in vage beige of grijze tinten die zeer rustig  blijven, en anderzijds zijn er doeken in zeer uitgesproken kleurcombinaties  zoals zwart, wit en rood. Het spreekt voor zich dat  die laatste zorgen voor een eyecatcher in huis, terwijl de rustige  doeken het interieur aankleden zonder de nadruk op andere  meubelstukken te ontnemen. En als het echt even persoonlijk  moet, dan maakt de kunstenares toch gewoon een doek op  maat.

 

Wanddecoratie als ‘finishing touch’.

 

De ene moet niet meer  overtuigd worden, de andere wel, en het blijft een feit dat er  over kleuren en smaken niet te twisten valt. Maar geef uw  zintuigen wel de kans om te oordelen en geef toe dat onze  inrichtingen pas écht af zijn met een kunstwerk erbij.