Maatwerk tafels

GEZELLIG AAN TAFEL

Rondom de tafel komt het gezin samen: even terugblikken op de voorbije dag, huiswerk maken, problemen oplossen, verhalen vertellen of genieten van een lekkere maaltijd. Je brengt hier quality time door met vrienden, familie en buren en vergast hen op een lekker drankje, een heerlijk etentje, een stuk verjaardagstaart, een troostend kopje koffie… Stoere praat, lachbuien, geroddel, discussies en serieuze gesprekken; het hoort hier allemaal thuis.

 

EIK ALS TAFEL

Bij de inrichting ga je voor de look die de gepaste sfeer, en vooral warmte en gezelligheid uitstraalt. Door de jaren heen zijn tal van nieuwe materialen op de markt verschenen, maar wat is er beter dan een massieve eiken tafel? Voor ons is het een must, een vaste waarde in je woning, iets dat je aanschaft voor altijd. Je stoelen kunnen meegaan met de tijd, je tafel is en blijft de basis. Een massief eiken tafel is steeds een goede keuze. Eik is onverwoestbaar en wordt zelfs steeds mooier. Gebruikssporen horen erbij, maar mocht je die na jaren toch willen herstellen, je tafel kan er weer als nieuw gaan uitzien.

 

VIER POTEN

Ga je voor de meest tijdloze tafel als basisstuk in je interieur, dan is een klassiek model met vier poten op de hoeken jouw tafel. Allerlei andere modellen, speciale tafelconstructies en nieuwe ontwerpen kunnen erg mooi zijn, maar zullen eerder van voorbijgaande aard zijn. Ontdek bij Abitare de mooiste collectie eiken tafels. Fijn en elegant, zoals je het graag wil in je interieur. Niks bombastisch, niks opvallends, gewoon een stijlvol basismeubel.

 

EIKENHOUT

Om deze nieuwe, slanke tafels te maken, wordt het eikenhout van de allerbeste kwaliteit geselecteerd. Na het kappen wordt de eik onderworpen aan een heel speciaal en vooral een heel traag droogproces in een ruimte met een specifieke vochtigheidsgraad. Een droogtijd van 30 jaar of langer is niet uitzonderlijk. De eikenhouten structuurmag niet bewegen binnenin. Er mag geen enkel barstje meer ontstaan bij de verwerking van het hout, vandaar de noodzaak van zo’n trage behandeling

 

ROBUUST VANBINNEN, FRAGIEL VANBUITEN

Een verfijnde eiken tafel maken die ook nog eens onverwoestbaar en robuust is, kan alleen door middel van een onzichtbaar metalen frame binnenin. Niemand weet het, geen enkel oog ziet het, toch zorgt het voor de stevigheid die je meubel nodig heeft.

PARKETVLOER VERSUS EIKEN TAFEL

Parketvloer gekozen in een lichte naturel tint? Uitstekende keuze voor je woning, voor de natuurlijke uitstraling en het warme gevoel in je huis. Maar welke tafel zet je daar nu op? Je wil ook daar de sympathieke uitstraling van eikenhout, maar je wil ook wat contrast in huis. Abitare kan je verschillende adviezen geven en toont je graag in één van de toonzalen het effect. Eén van de oplossingen voor je probleem is te kiezen voor een donkere houten tafel waarbij de houtstructuur overeenkomt met die van je vloer. Hou je niet zo van donker hout? De kleur van je parketvloer mag ook terugkomen in het tafelblad, alleen prefereren we dan donkere, eventueel metalen, tafelpoten. Kom langs met een foto van je woning, we helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.