Paul Smith

Paul Smith wordt erkend als één van de meest succesvolle Britse ontwerpers uit de geschiedenis. Hij is bekend om zijn gevoel voor excentriek detail in combinatie met een hoogwaardige afwerking.  Zijn werk is een samensmelting van humor, een liefde voor traditie, een onmiskenbare Engelsheid en het onverwachte.  Hij ontwerpt zowel kleding, textiel, meubels als juwelen.

Wie aan Paul Smith denkt, denkt vaak ook aan strepen.  Tal van accessoires, van kousen tot portefeuilles, werden al in een Paul Smith strepenjasje gestoken.  Minder bekend  echter zijn de meubelstoffen.  Paul Smith ontwierp namelijk de ‘Stripes’ collectie voor textielfabrikant Kvadrat.  Het gaat over 10 ritmische veelkleurige strepencombinaties, gekenmerkt door Paul Smith’s speelse gebruik van kleur en proportie. De stoffen zijn ontworpen om willekeurig te gebruiken, zodat elke variatie in frequentie, kleur, verzadiging en dichtheid een geheel eigen expressie geeft aan het meubel.

Kvadrat is Europa’s toonaangevende producent van design textiel.  De voortdurende samenwerking met top ontwerpers resulteert steeds in hoogwaardige en innovatieve stoffen die geschikt zijn voor projectmatig gebruik maar natuurlijk ook voor thuis. Tal van architecten kiezen voor Kvadrat bij hun keuze voor meubelstoffen.