Stoelen/ Stofferen op maat

Bij het stofferen van stoelen gaat het voor ons over geheel of gedeeltelijk maatwerk. De individuele wensen van onze klanten bevatten dan ook een schat aan informatie. Ga je voor een strakke uitstraling, of eerder voor een tikkeltje meer landelijk? Jouw persoonlijke voorkeur is de basis van een uniek meubel.

Kies je voor stof, leder of kunstleder? Niets is 100% perfect. Elk type materiaal heeft zijn specifieke eigenschappen. Voor- en nadelen zijn er overal. Het hangt ook af van uw persoonlijke smaak en stijl, en van het soort gebruiker dat u zelf bent. Onze medewerkers houden graag met alles rekening om u zo goed mogelijk te begeleiden bij uw keuze.

BIJ ABITARE STAAT GEEN VOORRAAD ‘STANDAARD’ STOELEN.

Integendeel, iedere stoel wordt op bestelling vervaardigd.

Zo kan je genieten van jouw uitzonderlijk ontwerp. Samen met onze medewerkers maak je een gedroomd exemplaar. Van ontwerp, materiaalkeuze, tot zithoogte– alles kan je zelf samenstellen.
De vervaardiging gebeurt steeds in eigen land, door ervaren stoffeerders en vakmensen. Je kan kiezen uit talloze stoffen en materialen. Natuurlijke vezels, synthetisch materiaal, of een combinatie van de twee? We vinden ongetwijfeld datgene dat bij je past. De waaier aan mogelijkheden gaat van goede prijs-kwaliteit textiel tot exclusieve high-end weefsels. Afhankelijk van het model van jouw smaak, kan gekozen worden voor afneembare hoezen in plaats van vaste stoffering.

LAAT JE VERRASSEN DOOR DE KEUZE, EN VOORAL DOOR HET SCHITTERENDE CONCEPT VAN ABITARE.

De zichtbare delen van de stoelen worden voornamelijk gemaakt uit massief beuken-, eiken- en notelaarhout. De houten poten kunnen zowel geolied als gelakt worden afgewerkt. Sommige modellen dragen metalen onderdelen, gelakt in RAL-kleuren, geheel en
op maat te kiezen. Het binnenwerk van de stoelen is meestal een combinatie van massief beukenhout, polyether koudschuim en een binnenkader met nosagvering. Zoals bij salons en tapijten, kunnen ook stoelen bij de productie extra geïmpregneerd worden. Dat is het aanbrengen van een beschermlaag tegen vlekken en geeft een garantie van 5 jaar. Een aanrader voor wie houdt van een langdurige schoonheid.

De gebruikte houtsoorten en houtgrondstoffen zijn afkomstig uit duurzaam bosbeheer in Europese en Noord-Amerikaanse bossen, en zijn PEFC/FSC gecertifieerd.
Met een hart voor ecologie is dat ook wat we belangrijk vinden voor onze meubelen. Daarbovenop wordt er voor de afwerking uitsluitend gewerkt met lakken en beitsen op waterbasis, uit respect voor het milieu.
En als laatste wordt er bij de levering zelfs rekening gehouden met de rest van je interieur. Afhankelijk van een vloertegel of een houten ondergrond, zullen de glijders worden aangepast. Standaard glijders zijn in plastic, zolang die je vloertype niet beschadigen. Vilt of metaal zijn de mogelijke alternatieven.