Tapijten en vloerkleden

Gezelligheid vraagt om aankleding van de omgeving, en hoe kan je beter een ruimte gezellig inkleden, dan met een heerlijk tapijt. Vloerkleden zijn er in allerlei verschillende kwaliteiten en prijsklassen. Het grote verschil zit in de vervaardiging. Er zijn tapijten die ambachtelijk geweven worden, op maat van uw wensen. Er zijn ook vloerkleden die machinaal geweven worden en in standaard afmetingen. Machinaal geweven tapijten beginnen bij een prijs van ongeveer 100 euro / m².

 

MATERIALEN EN BELGISCHE TAPIJTFABRIKANTEN

Er worden materialen zoals viscose, polyester,  PA, sisal en (in mindere mate) katoen verwerkt. Deze tapijten zijn verkrijgbaar in  tal van standaard afmetingen, of deels maatwerk mits betaling van het reststuk van de productie.
In België bevinden zich nog veel tapijtfabrikanten, vooral in West-Vlaanderen, maar de machinale weverijen bevinden zich veelal in het buitenland. Merkbaar is dat soms aan de bodem van het tapijt, dat vaak uit een lager gewicht textiel bestaat.Viscose en polyester hebben elk hun eigenschappen,  welke een alertheid vragen in onderhoud en gebruiksgemak. Zo kan viscose van structuur wijzigen bij aanraking met vocht, wat vlekken kan geven. Polyester is dan weer volledig synthetisch, waardoor het
erg sterk is, maar stof en vuil aantrekt. Het is dus raadzaam om goed alle gebruiken en eigenschappen in overweging te nemen, alvorens een beslissing te nemen.
Tapijten die op maat geweven worden, liggen qua prijs tussen 100 euro en 250 euro / m².

Deze vloerkleden worden dan wél gemaakt in de Belgische tapijtfabrieken. Zij maken gebruik van natuurlijke warme materialen die de aankleding van je woning een zeker cachet geven.
Grondstoffen als wol, zijde, linnen, vlas, mohair of bamboe genieten de voorkeur, en er wordt vaak nog op ambachtelijke wijze getuft of geweven. In productie wordt er op geen enkel moment bespaard op materiaal. Integendeel, in vele gevallen wordt er dubbel geweven om een optimale kwaliteit te bieden. Kortom, je krijgt waar  voor je geld en je voelt dat ook meteen aan het gewicht van zo’n tapijt.

 

ONDERHOUD EN GEBRUIK VAN EEN TAPIJT

In onderhoud en gebruik, geniet je dan ook van de karakteristieken van de zuivere wol of andere natuurlijke materialen. Ze zijn vochtafstotend en heel gebruiksvriendelijk. Kies je voor mohair, dan haal je pure luxe in huis. Abitare is erg gefocust op het zoeken van een compromis tussen prijs en kwaliteit. We selecteren heel bewust tapijten en testen alle tapijten op gebruiksvriendelijkheid om u correct te kunnen inlichten. Abitare’s persoonlijke voorkeur gaat uit naar wollen tapijten.
Ze stralen warmte en gezelligheid uit, voor een aanvaardbare prijs. Maar er is ook een uitgebreid gamma aan polyester tapijten die heel dik geweven zijn en die er even luxueus uitzien als een duurder tapijt.
Voor jou zijn we steeds op zoek naar nieuwe dingen, we blijven op de hoogte van de nieuwste trends, in zowel -kleuren en technieken.
‘Advies op maat van de klant’ is ons keurmerk. Er wordt geluisterd naar je wensen en gekeken naar het individuele gebruik. Samen gaan we dan op zoek naar het perfecte tapijt voor in jouw woning.