Secto verlichting, als het écht sfeervol mag zijn

Scandinavië staat in de designwereld bekend om zijn exclusieve vormgeving, ook Secto Design is daar door zijn pure belijning en het gebruik van natuurlijke materialen geen uitzondering op. De handgemaakte lampen hebben reeds wereldwijd een reputatie opgebouwd onder designliefhebbers die houden van de Scandinavische stijl, uitmuntend vakmanschap en natuurlijke materialen.

Feeërieke verlichting

Doordat zowel de grote Octo lamp, als de kleinere varianten gemaakt werden door middel van een structuur van fijne houten latjes, valt het licht ook door die latjes de kamer binnen. Dat geeft een bijzonder, bijna toverachtig licht wat de kamer extra gezellig maakt. Omdat de volledige lamp uit hout is gemaakt, wordt er uitsluitend LED licht gebruikt als lichtbron.

Verlichting combineren

Vaak wordt de mooie Octo lamp in groot formaat gebruikt boven een eettafel. In een grotere ruimte en boven een grote tafel kunnen ze zelfs met twee naast elkaar worden gehangen. De lampen lijken erg groot, en dat zijn ze ook. Maar ze zijn zelden te zwaar omdat het een ontwerp is waar je gemakkelijk kan doorheen kijken. Wat wij dan ook weer leuk vinden bij een totaalinrichting, is dat de collectie ook uit andere vormen bestaat, waar je er dan weer eentje kan uitkiezen om als tafellamp wat verder in de kamer te laten terugkomen. Dezelfde stijl, maar niet dezelfde vorm is altijd mooi. De kleur van het hout kan verder ook worden gekozen in functie van de rest van je interieur. De Abitare stylisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Ecologisch verantwoorde verlichting

De Secto lampen worden volledig vervaardigd uit berkenhout, afkomstig uit Finse bossen. De volledige productie gebeurt in centraal Finland en is PEFC gecertificeerd. Tijdens de gehele productie is sorteren en recycleren van het grootste belang. Het duurzame karakter en de eerlijke productie kunnen we bij Abitare ook alleen maar toejuichen.